Няма данни за пострадали българи след земетресението в Мексико

Броят на жертвите на разрушителното бедствие достигна 226

20.09.2017 | 10:33 Редактор: Василена Василева
Няма данни за пострадали българи след земетресението в Мексико

По информация на посолството ни в Мексико към 08:30 ч. българско време няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд 7-ма степен по скалата на Рихтер на територията на Мексико от снощи, съобщиха от Министерството на външните работи, цитирано от Dnes.bg

Междувременно стана ясно, че броят на жертвите при земетресението е достигнал 226 души. Половината от смъртните случаи са регистрирани в столицата Мексико сити.

Според постъпващата информация в различни части на мексиканската столица има разрушени сгради, засегнати са и инфраструктурни обекти, сред които газопроводи, мостови съоръжения, както и международното летище "Б. Хуарес".

Извънредна ситуация е обявена в общините Алваро Обрегон, Бенито Хуарес, Коьоакан, Куахималпа де Морелос, Кеаутемок, Густаво А. Мадеро, Изтакалко, Изтапалапа, Магдалена Контрерас, Мигел Идалго, Милпа Алта, Тлахуак, Тлалпан, Фенустияно Каранса и Ксочимилко на мексиканската столица. Съобщава се за по-големи разрушения в град Пуебла.

Земетресението стана навръх 32-ата годишнина от разрушителния трус, който уби хиляди хора в мегаполиса.

Българското посолство е в контакт с местните власти и следи ситуацията. В дипломатическата ни мисия е организирано 24-часово дежурство.