Реч на Тръмп предизвика безредици в Аризона

В нея той отново нападна медиите и заяви, че стената с Мексико ще бъде построена на всяка цена
Публикувана: От:

Още по темата

 

Полицията използва сълзотворен газ и димни гранати, за да разпръсне протестиращи пред конгресния център в американския щат Аризона, където президентът Доналд Тръмп изнесе реч пред свои привърженици. В изказването си Тръмп за пореден път нападна медиите.

Повод за протестите срещу американския президент Доналд Тръмп станаха сблъсъците в Шарлътсвил, при които загина една жена. Демонстрантите скандираха "Не на Фашистки Съединените Щати" и "Срам". 

Те създадоха гигантско надуваемо чучело на Тръмп, облечено в бяла роба и носещо свастика. 

А в залата Тръмп отново нападна медиите за изопачения начин, по който са отразили позицията му за насилието в Шарлътсвил. По думите му те самите подклаждат насилие, като пускат фалшиви новини и дават трибуна на групи, всяващи омраза. 

"Време е да изобличим лъжите на мошеническите медии и да разкрием ролята им в подбуждането към насилие. Единствените, които дават платформа на групите, всяващи омраза, са самите медии и фалшивите новини", заяви президентът на САЩ.

В речта си Тръмп не забрави отново да гспомене и за намерението си да изгради стена по границата с Мекскико, която да би трябвало да спре мигрантите.

"Ако трябва ще закрием правителството, но ще построим стената", категоричен бе Тъмп.

Демонстрацията се състоя въпреки молбата на кмета на Финикс Грег Стантън речта на Тръмп да бъде отложина, за да се даде време за помирение след събитията в Шарлътсвил.

Коментари ( 0 )