Муса Укабир е главният заподозрян за атаката в Барселона

Полицията е задържала общо четирима души

18.08.2017 | 16:06 Редактор: Иван Берберов
Муса Укабир е главният заподозрян за атаката в Барселона

След терора в Барселона вече има основен заподозрян. Полицията издирва 18-годишния мароканец Муса Укабир. Той е брат на вече задържания Дрис Укабир, с чиито документи е бил нает микробусът-убиец. До момента полицията е задържала общо четирима души.

Органите на реда потвърдиха, че главният заподозрян за кървавия атентат в Барселона е 18-годишният Муса Укабир. Според полицията, той е шофьорът, отговорен за терористичния акт. 

Неговият брат Дрис, бе задържан още вчера, след като негови документи за самоличност бяха открити в микробуса-убиец. Въпреки че властите разпространиха негова снимка в медиите и го обявиха за национално издирване, Дрис Укабир сам се яви в участъка, като заяви, че документите му са били откраднати. 

Според него, малкият му брат Муса е използвал паспорта, за да организира атаката. Все още не е ясно дали Дрис е свързан с атентата. По-рано тази сутрин беше задържан поредният заподоздрян, този път в град Рипол. 

Вчера беше извършен и арест в Алканар – крайбрежно градче на 120 километра южно от Барселона, където полицията задържа испански гражданин от анклава Мелиля в Северна Африка. 

Късно снощи, по време на протичащото разследване, полицията в каталунския град Камбрилс успя да предотврати втора атака и ликвидира петима терористи. Според органите на реда, заподозрените са били свързани с екстремистката групировка "Ислямска държава", която пое отговорност за терора в Барселона.