Вижте коя е най-щастливата страна в света

Финландия, Холандия и Австралия влизат в челната десетка, а Сирия и Бурунди са определени като най-нещастни
Публикувана:
Facebook
Facebook

Още по темата

 

Дания е най-щастливата държава в света.

Това показва доклад на Мрежата за решения за устойчиво развитие и Института за Земята към Колумбийския университет, предаде Ройтерс.

Исландия, Норвегия, Финландия, Канада, Холандия, Нова Зеландия, Австралия и Швеция също влизат в челната десетка на най-щастливите държави, а на дъното на класацията са: Мадагаскар, Танзания, Либерия, Гвинея, Руанда, Бенин, Афганистан, Того, Сирия и Бурунди.

САЩ се нареждат на 13-о място, Великобритания – на 23-о място, Франция – на 32-ро, а Италия – на 50-о.

България се е придвижила леко нагоре в класацията и тази година е на 129-о място, след като миналата година бе 134-а.

Непосредствено преди нас се нарежда Сенегал, а под нас – Мавритания.

Докладът,  който излиза четвърта поредна година, обхваща 157 държави и взима предвид категории като реален брутен вътрешен продукт на глава от населението, продължителност на живота в добро здраве, равнище на корупция и социални свободи.

Първият доклад за щастието е публикуван през 2012 г.

Пет страни – Бутан, Еквадор, Шотландия, Обединените арабски емирства и Венецуела – имат министри на щастието, чиято задача е да го насърчават като цел на държавната политика.

В доклада за тази година се отбелязва, че три страни – Ирландия, Исландия и Япония – са успели да запазят равнището си на щастие, въпреки сериозните външни сътресения като икономическата криза след 2007 г.

Коментари ( 0 )