Пази Боже да удариш наследника си!

Кога да се чества рождения ден на Гоце Делчев?

23.06.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Пази Боже да удариш наследника си!

Освен да разпределят най-важните постове в ЕС след изборите на 26 май, лидерите на Европа трябваше да решат и дали до края на годината съюзът да започне преговори за членство със Северна Македония и Албания. Албания, макар и вече член на НАТО, е възприемана като една от най-корумпираните страни в Европа и световен център за пране на пари. Да не говорим за политическата й нестабилност в момента. Македония тръгна напред, но не достатъчно бързо, за да бъде отделена от Албания. Всъщност, освен Гърция, на нейната евроинтеграция май ще попречим и ние заради нелеп спор – кога да се чества рождения ден на Гоце Делчев.

Стратегията за детето до 2030 г.- манипулациите около нея са толкова, колкото бяха около Истанбулската конвенция, а дори и повече: документът целял да превърне децата ни в джендъри, щели да ни ги отнемат по "норвежкия модел", в училище ще ги учат на чужди за обществото ни ценности, масово ще извеждат деца от семействата и "настаняване при гей двойки". ... Пази Боже да ударите наследника си. И никой не казва, че проектостратегията следва Конвенцията за закрила на детето на ООН, приета от България още през 1991 г., и Семейния кодекс. 

Каква е кондицията на българските партии преди изборите за местна власт? На извънредния конгрес на БСП се очакваше да бъде избран нов председател на партията. Корнелия Нинова обаче оттегли оставката си и до гласуване не се стигна. Макар и в привидно стабилно състояние, след отлюспването на Цветан Цветанов, ГЕРБ като че ли върви по пътя на БСП. Говори се за смяна на върха и в ДПС, един от гостите дори лансира провокативната теза, че Делян Пеевски ще наследи Мустафа Карадайъ. А всички вкупом ожесточено се пазарят с колко да бъде намалена партийната субсидия, така че хем избирателите да са доволни, хем да имат пари за избори наесен. 

Коментари в студиото на "Видимо и невидимо" на доц. Атанас Славов – конституционалист, Юриста, доц. Стойчо Стойчев – политолог, Философа и доц. Наум Кайчев –  историк, Историка по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >>