Великденски страсти

Под заплаха ли е демокрацията в България

28.04.2019 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Великденски страсти

Трябваше да очакваме, че в Страстната седмица политическите страсти ще се нагорещят, но не очаквахме да стигнат такива висини. Двамата първи мъже на републиката вече си мерят превратите. Взаимните обвинения не са от вчера, но за първи път Борисов и Радев се подозират директно в опит за държавен преврат и автократично управление. На кого говорят и дават ли си сметка какво говорят първите държавни мъже?

На 15 април 2019 президентът на ПЕС Сергей Станишев написа в ЕuObserver статия с красноречиво заглавие: "Време е левите да спасят Европа". Отново. "В нея той твърди, че "Обединена Европа била осъществената концепция за "социалдемократическия консенсус" след Втората световна война", че след световната финансова криза от 2008 десницата била подменила всички общочовешки ценности, увеличавайки неимоверно неравенството и поставяйки човека в ролята на роб на пазара. Между кого и за какво всъщност ще се води тази битка? Левите или десните ще я спечелят

!Накрая – една добра новина, направо великденско чудо. В началото на седмицата БНБ съобщи, че Държавният резервен фонд на Оман е загубил арбитражното дело срещу България за 80 млн. евро обезщетение, заведено заради фалита на Корпоративна търговска банка.

Коментари в студиото на "Видимо и невидимо"  по Bulgaria on air, проф. Валери Димитров – икономист, Икономиста;Димитър Кабаков – актьор и режисьор, Артиста и д-р Христо Панчугов – политолог, Философа.


Втора част гледайте тук >>