Видимо и невидимо

Всяка неделя 17,30 - 18,30 ч.
 

Водещ: Калин Манолов
Редактор: Красимир Лаков
Режисьор: Янчо Янчев

Кой плени държавата?

Наистина ли България е пленена държава
Публикувана:

Очаквано, темите с отравянето на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев и подозираното пране на пари от сегашния режим във Венецуела през българска банка набраха скорост. Премиерът се почувства длъжен да обясни, че България е уведомила партньорските служби за сигурност за опита за отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и негов колега, и че той лично е извикал американския посланик в България Ерик Рубин, за да го уведоми за опита на износ на венецуелски държавни пари през българска банка. 

Преобладаващата част от обществото обаче остана с впечатление, че важни държавни институции работят конспиративно и в синхрон срещу българите и българската държавност, в полза на чужд интерес. Няма как да бъде другояче, след като главният прокурор призна публично, че руски военен разузнавач е бил три пъти в България. Дали целта на евентуалното убийство на Гебрев е била да се постави под руски контрол българското оръжейно производство, и контролират ли руски военни разузнавачи българските специални служби, тепърва ще се доказва. Имало ли е нещо нередно в преведените на "Инвестбанк" милиони от държавната петролна компания на Венецуела и "трябва ли да си хулим банковата система", както се изрази премиерът, също е под въпрос.

Да не говорим за очакваното руско вмешателство в българската политическа система чрез разпространение на фалшиви новини и опит за манипулиране на медийната среда по време на изборите у нас, прогнозирано както от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, така и от американският посланик в София Ерик Рубин. Кога едни избори освен формално свободни са и гарантирано честни?

Разговор  с  гостите - Лъчезар Богданов, д-р Ваня Нушева и Димитър Русев в предаването "Видимо и невидимо" по Bulgaria on air

Втора част гледайте тук >> 

 

 

Коментари ( 0 )