Пробита ли е националната ни сигурност?

Ще имаме ли честни избори напролет и наесен?

22.02.2019 | 13:35 Редактор: Зара Паталева
Пробита ли е националната ни сигурност?

Отравянето на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев и подозираното пране на пари от сегашния режим във Венецуела през българска банка, набраха скорост. Премиерът се почувства длъжен да обясни, че България е уведомила партньорските служби за сигурност за опита за отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и негов колега, както и че той лично е извикал американския посланик в България Ерик Рубин, за да го уведоми за опита на износ на венецуелски държавни пари през българска банка. 

Депутатите няма да направят публичен регистър на избирателите. Електронно гласуване за пореден път няма да има, машинното ще е силно ограничено. Очаква се и руско вмешателство в българската политическа система чрез разпространение на фалшиви новини и опит за манипулиране на медийната среда, прогнозирано както от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, така и от американският посланик в София Ерик Рубин. Кога едни избори освен формално свободни са и гарантирано честни? 

Разговор в студиото по тези и още теми с Лъчезар Богданов – икономист, д-р Ваня Нушева - политолог и Димитър Русев – експерт по сигурността.

"Видимо и невидимо", неделя, 17.30 часа, по Bulgaria on air!