От Кремъл с любов

Защо Венецуела се превърна в междуинституционален Сталинград

17.02.2019 | 19:00 Редактор: Зара Паталева
От Кремъл с любов

По повод подкрепата на предложената позиция на Европейския съюз за Венецуела  стана ясно, че „икономизацията на външната политика“ все още е любим пристан на българската левица. Тази концепция  не е от вчера - по време на управлението на тройната коалиция бе насочена към Катар, Йордания и Русия. Сега прекоси морета и океани и стигна и до Венецуела. Икономизацията се мисли като "деполитизация", и още по-точно – като начин статуквото в съответната страна да се приеме като даденост. Този тип мислене категорично игнорира европейското разбиране за политическа организация, индивидуални права и пазарна икономика. Допустимо ли е държавният глава и основната опозиционна партия още да го практикуват? Защо Венецуела се превърна в междуинституционален Сталинград ?

Депутатите в Атина станаха първите в страна членка на НАТО, които ратифицираха протокола за членство на Македония в Алианса. Кой се опитва да попречи на евроатлантическата интеграция на Северна Македония и защо?

Един от замесените в случая "Скрипал"е бил в България по времето, когато е отровен оръжейният търговец Емилиян Гебрев. Впоследствие стана ясно, че Гебреви са били отровени, но към онзи момент лекарите не са установили произхода на отровата. Вероятно тя е от групата „Новичок“, което поставя въпроса защо България е крила четири години атака с химическо оръжие на своя територия? 

В студиото на "Видимо и невидимо"   по Bulgaria on air темите коментират Антон Антонов – адвокат, Юриста;Добромир Живков - социолог, Философа и проф. Михаил Неделчев – литературен критик, Артиста.

Втора част гледайте тук >>