Дрънкане на оръжие

Разоръжава ли се или се въоръжава светът

10.02.2019 | 19:00 Редактор: Зара Паталева
Дрънкане на оръжие

САЩ спряха да изпълняват задълженията си по договора с Русия за ликвидиране на ракетите с малък и среден радиус на действие. Вашингтон заяви, че до 6 месеца ще се изтегли официално от ключовото споразумение от 1987-ма, ако Москва не спре да го нарушава. Съюзниците от НАТО изразиха пълна подкрепа за американското решение. Русия също напусна договора, подписан от Михаил Горбачов и Роналд Рейгън през 1987 г. В момента се търсят начини договорът да бъде спасен или като Русия унищожи ракетите, или като ги премести зад Урал в замяна на правото да инспектира разгърнатите системи за отбрана в Румъния. Американският посланик в България Ерик Рубин каза в интервю, че България сама е взела решението да преговаря за изтребители Ф-16 и категорично отрече да е имало какъвто и да е лобизъм. Тече ли нова надпревара във въоръжаването и на чия страна е България в новата Студена война? 

Народното събрание се опитва да стигне до ромската интеграция и заради по-важни скандали все не успява. Затова е най-малкото любопитно какви действия ще препоръча в своята "програма за справяне с циганизацията" заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. Тя обхващала широк пакет от мерки, които да поставят началото на реална интеграция на циганския етнос – процес, умишлено спъван през последните 30 години. Дали тези управляващи ще съумеят да изкарат  циганите от гетата и как?

Всичко това и още - в предаването "Видимо и невидимо" по Bulgaria on air. В студиото - Евгений Михайлов – кинорежисьор, Артиста; д-р Георги Проданов - политолог, Философа и проф. Тодор Тагарев – военен експерт, Атлантика.

Втора част гледайте тук >>