Видимо и невидимо

Всяка неделя 17,30 - 18,30 ч.
 

Водещ: Калин Манолов
Редактор: Красимир Лаков
Режисьор: Янчо Янчев

Между САЩ и Русия

Русия и ролята й на Балканите и в Черноморския регион
Публикувана:

Какви са отношенията между САЩ и Русия и чия страна трябва да заеме България? Ясен признак, че това време дойде, е както трудния начин, по който българският политически елит реши да купим американските изтребители, така и настойчивостта на американската администрация, това да се случи. И двете са мотивирани от действията на Русия. През последните пет години тя стана дестабилизиращ фактор в световен мащаб, но деструктивната й роля е особено силна на Балканите и в Черноморския регион. С решението за закупуване на американски изтребители България на практика спъва част от руските домогвания в двата региона. Дали това не е началото на специални отношения със Съединените щати и в каква посока биха се развивали те?Дали новото начало на едни отношения – със САЩ, не бележи края на други - естествено, с Русия. 
 
Миналата седмица заместник-главният прокурор Иван Гешев обвини арестувания Николай Банев в опит да създаде евразийска партия от затвора, разчитайки на помощ от Москва. Всъщност, още в края на 2015 видният приватизатор създаде Евразийски клуб, от чието име през 2016 се кандидатира за президент. Изолирана намеса във вътрешните ни работи ли е новият му опит или част от всеобхватен процес, който освен създаването на такива организации, включва подкрепа от Кремъл на паравоенни формирования в България, плюс натиск върху политическата класа да възобнови руските енергийни проекти?
 
Коментари в студиото на Стоян Любенов – поп-певец, Артиста, Огнян Дъскарев – журналист и преводач, Публициста и Николай Василев – политолог, Философа. "Видимо и невидимо"  по Bulgaria on air!
 
 
Коментари ( 0 )