Боят настана

Ще полетим ли скоро на крилете на НАТО

20.01.2019 | 19:00 Редактор: Зара Паталева
Боят настана

С наближаването на евроизборите разделителните линии в ЕС все по-отчетливо се оформят. Днес ще отделим повече внимание на оста Италия-Полша, която италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини и лидерът на управляващата партия в Полша Ярослав Качински обявиха, че почват да градят. Докато обаче новата ос е все още фикция, една друга среща с гарантиран практически резултат ще се състои на 22 януари 2019 в Аахен. Меркел и Макрон ще подпишат  договор за обща отбрана, външна и икономическа политика, който вероятно ще бъде прототип за бъдещето на Европейския съюз.

Какво постигна десетоянуарският протест в Брюксел срещу "Пакет Мобилност-1" - комплектът нови общи европейски регулации, засягащи работата на международните шофьори.

Протестът бе организиран от българския транспортен бранш, според който, новите регулации са изключително в полза на западноевропейските логистични компании и унищожават нашия бизнес.
Парламентът гласува нов мандат за преговори със САЩ за придобиване на 8 многоцелеви изтребители Ф-16 блок 70 Вайпър. Решението мина на косъм само с гласовете на народните представители от ГЕРБ, ВМРО и ДПС. Гарантира ли то,че правителството ще изкара мандата си докрай? 

Коментари в студиото на "Видимо и невидимо" на Веселин Калановски – актьор,Кристиан Анадолиев - юрист и Мартин Димитров – политик, по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >>