Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Поредна доза политически искри в НС! А Евроизбори 2019 чукат на вратата

Коментар на проф. Антоанета Христова и Васил Василев пред Bulgaria ON AIR

23.11.2018 | 20:15 Редактор: Василена Василева
Поредна доза политически искри в НС! А Евроизбори 2019 чукат на вратата

"Европейските избори чукат на вратата. Месец май наближава. По Коледа и Нова година няма как да очакваме много динамика в политическата среда. Доста планове обаче трябва да намерят своята проверка и реализация през следващите няколко месеца. Визирам и "Обединени патриоти", и големите политически партии", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Aнтоанета Христова по повод поредната порция скандали в парламента.

Днешното заседание на НС отново бе придружено от политически сблъсъци и дори се стигна до... поезия. Неин автор беше депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който нарече БСП "българска социалистическа мафия" и реши да перифразира стихотворението на Христо Смирненски "Червените ескадрони". 

Декларацията на Гърневски беше в отговор на депутатата от БСП Елена Йончева, която от парламентарната трибуна настоя за независима европейска експертиза за качеството на магистралите у нас.

"Ако БСП си вършеше по-добре работата като опозиция, подкрепата към нея щеше категорично да се повиши. В момента обаче тя се намира в едно статично положение, което пък показва, че действията ѝ не носят позитив. Скандалното перманентно пристъствие не внушава доверие", отбеляза още проф. Христова.

Пред Bulgaria ON AIR анализаторът и безнесмен Васил Василев подчерта, че според него управляващите не са в състояние да направят това, от което има нужда държавата, а именно - план за икономическо развитие.

"Трябва да се покаже визия и стратегия за икономиката на страната ни и едва след това да се говори за благосъстоянието ѝ", отсече той.

Вижте повече във видеото!