Помирения и разединения

Каква е политическата игра на президента

18.11.2018 | 19:00 Редактор: Зара Паталева
Помирения и разединения

Бензин, автомобили и застраховки са напът да свалят правителството. През седмицата недоволни от високите цени на горивата граждани блокираха улици и пътища в 36 града в страната, в понеделник в Драгичево се стигна и до сблъсъци с полицията. Отзвукът на всички предложения бе еднозначно отрицателен и това даде повод на ГЕРБ да прозре сценарий за дестабилизация на страната, зад който стоят БСП и президентът,  защото вдигането на данъците било минимално, на цените на бензина – оправдано, а на застраховките – спекулативно.

Ще успее ли този сценарий? В свое обръщение към нацията по повод 10 ноември, президентът Радев заяви, че демократичните институции атрофират, че управляващите възраждат механизми на партията-държава, а лобизъм и корупция пронизват цялата система на държавно управление. Каква е политическата игра на президента и докъде ще стигне конфронтацията му с управляващите?

В Париж на 11 ноември 2018 г. световните лидери отбелязаха вековния юбилей от края на първата световна война. Тушираха ли напрежението помежду си, особено в областта на европейската отбрана? 

В студиото на "Видимо и невидимо" по Bulgaria ON AIR темите коментират Георги Киряков – политолог, Румен Христов – председател на СДС и Румен Гълъбинов – финансист.

Втора част гледайте тук >>