Нервни сривове

Министри и олигарски

16.09.2018 | 19:00 Редактор: Зара Паталева
Нервни сривове

Коалиционният съвет на управляващата коалиция прие предложенията на премиера за нови министри на мястото на подалите оставка Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. Междувременно, докато коалиционните партньори си лазеха по нервите, специализираната прокуратура последователно обвини в данъчни измами и пране на пари двама от най-богатите българи. Идат ли избори?

Британският министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс обвини руския президент Владимир Путин, че като ръководител на външното разузнаване лично е отговорен за нападението с "Новичок" срещу Скрипал. Кремъл отрече да има каквото и да е общо и се обиди на Тереза Мей. Новото развитие на скандала е добър повод да се вгледаме не само в пасивната позиция на България, но и в новите дезинформационни прийоми, използвани от Кремъл след анексията на Крим през 2014 г.

„Ню Йорк Таймс“ публикува анонимна статия на висш представител на администрацията на Доналд Тръмп, в която се обяснява как нейният автор се опитва заедно с други хора да се бори отвътре срещу най-лошите качества на президента. Тръмп веднага определи текста като "страхлив" и го нарече "предателство", а поведението на изданието определи като "много нечестно". В "нервен срив" ли е американската администрация, както твърди Удуърд, откакто преди 20 месеца Тръмп влезе в Белия дом?

С коментари по темите в студиото са Любен Петров – икономист, Икономиста, Андрей Янев – художник, Артиста и Тони Николов – философ и журналист, Философа. Гледайте "Видимо и невидимо" - неделя, от 17.30 часа, по Bulgaria on air!

 

Втора част гледайте тук >>