Будна ли е Европа в окото на бурята?

Тази и още интересни теми в предаването "Днес"

16.05.2016 | 14:24 Редактор: Луиза Божинова
Будна ли е Европа в окото на бурята?

Будна ли е Европа в окото на бурята? Мека сила или безсилие демонстрира тя в динамиката на световния ред и как ще преодолее кризите?

Това са само част от въпросите, върху които ще дискутират днес студенти, преподаватели и български евродепутати. И неслучайно ги изброих в този ред , защото водещите експерти по европейски политики и представителите на България в Европейския парламент ще бъдат гости на студентите по Европеистика от випуск "Стефан Цвайг" на СУ. Има ли спор, че силата и надеждата са в младите? Включваме Асен Манасиев с част от надяваме се бъдещите лидери на обединена Европа. 

Историята на Мистър Свят

"Красотата ще спаси света". Думите на великият писател Достоевски са подходящи, за да ви представя и следващите ми гости. Какво е усещането да си Мистър България и как да поддържаме тялото си във форма, така че да стигнем до титлата, в студиото гостува Мистър България 2016 година, Георги Йовчев.

Голямата му амбиция е да се яви на конкурса "Мистър Свят". В момента модата се превръща в негова професия. Тренира редовно и е в много близки професионални отношения с Киро Скалата, който му помага да поддържа правилно фигурата си.

Музика, литература и малката Аника

Тя е талантлива, красива и много позитивна. Името й се свързва с музика, поезия, проза и радио. "Пощенска кутия за приказки" е проектът, който накара хората да повярват отново в културата и изкуството. За изкуството, радиото, музиката и любовта към семейството искам да поканя в студиото, самата нея, Гери Турийска, съпругът и Ясен Козев и малката им дъщеря Аника.

Младото семейство показа за върви път малката си дъщеря. Те споделиха, че живеят в пълна хармония. Гери сподели интересни подробности около "Пощенска кутия за приказки" и какво могат да очакват почитателите на събитието.

65 г. ансамбъл "Филип Кутев"

Те могат да се похвалят с 65 годишна история. Безброй концерти, турнета и хиляди фенове, както в България, така и по целия свят. За автентичната българска фолклорна музика и магията на танца в навечерието на техния рожден ден, с част от ансамбълът Филип Кутев  ще ни срещне Асен Манасиев. 

Как се провеждат репетициите и в какъв състав ще отпразнуват рождения си ден. За дългогодишната история на ансамбъла и магията на фолклорната музика.

В следващите минути ще ви срещнем с двама влюбени дръзнали да покажат любовта си пред 15 хиляди души. Благословията, която получиха бе не от кого да е, ами от самия Енрике Иглесиас, по време на неговия концерт. 

Иван и Нели споделиха как са се чувствали по време на този важен за тях момент. Истински изненадана остава Нели, след като нейният любим  излиза на сцената с предложение за брак. В студиото зрителите видяха годежния пръстен и се потопиха в тяхната любовна приказка.