"Нека не сме разделени!"

Смекчава ли Макрон позицията си относно превозвачите

20.05.2018 | 19:00 Редактор: Зара Паталева

Един цитат заброди из България миналата седмица, след като френският президент Макрон получи годишната награда "Карл Велики“ в Аахен: "Така е, Бойко – казал  Макрон на Борисов според БТА - ще вървят напред заедно европейските държави, които спазват общите правила и искат веднага бързи реформи. Не можем да чакаме онези, които правят малки крачки, в последния възможен момент". Оказа се, че Макрон не е имал предвид поименно България, а е говорел по принцип.Кои от „четирите заповеди“ на Макрон за Европа: „Нека да не чакаме!“, „Нека не се страхуваме!“, „Нека не бъдем слаби!“, „Нека не сме разделени!“, изпълнява България? Отговорите търсим заедно с макроикономистът Стоян Панчев, проф. Велислав Минеков – скулптор и вътрешнополитическият  наблюдател Георги Харизанов в първата част на "Видимо Невидимо" с водещ Калин Манолов по Bulgaria ON AIR!

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че китайската компания CNC и Европейската инвестиционна банка са заявили интерес за финансиране на АЕЦ "Белене". Заявката на банката била с някои условности в зависимост от структурирането на финансирането. Миналият уикенд премиерът Бойко Борисов пък поиска отпадането на мораториума за строежа на АЕЦ "Белене", за да може да се разговаря с инвеститорите по проекта. Можем ли да сме оптимисти след 37 години горчив опит с Белене?
Валери Симеонов бе подкрепен от ГЕРБ, БСП и извънпарламентарната коалиция „Демократична България“, заради факта, че със своите изтърквани 3 милиарда лева годишно, България е на първо място по големина на хазартния пазар сред всички европейски страни. Ако текстът се приеме, т.нар. "моментна лотария“ ще изчезне от будките за цигари и вестници, хранителните магазини, бензиностанциите. По телевизията вече няма да се появяват и новоизлюпените милионери с голям чек в ръка. Иде ли краят на златната треска ? Подробностите във втората част на "Видимо невидимо“ по Bulgaria ON AIR

Втора част гледайте тук >>