Между Европа и Русия

Искат ли БСП и президентът да изкарат България от ЕС и НАТО

29.04.2018 | 19:00 Редактор: Зара Паталева
Между Европа и Русия

Има ли ресурс левицата да предизвика предсрочни парламентарни избори и да ги спечели, след което да стартира и формалната процедура по излизането на България от НАТО или блокирането на съдържателната страна на членството в Атлантическия съюз, последвано от обезсмисляне на членството в ЕС? От това произтичат много взаимносвързани въпроси: ако утре такова проекторешение влезе в Народното събрание, дали повече от 120 души ще гласуват в полза на НАТО и ЕС? Консолидира ли се проруското партийно-политическо пространство около БСП и евентуална бъдеща националпопулистка  структура около Радев? 

Показният арест на кметицата на Младост Десислава Иванчева разбуни духовете до степен, несъответстваща нито на поста, нито на все още недоказаното й престъпление. Разбираем е стремежът на прокуратурата и новосъздадената комисия за противодействие на гранд-корупцията, да постигнат видими успехи. Съпътстващият замисъл като че ли е тези успехи да бъдат използвани като доказателство, че не ни трябва независим прокурор по румънски модел. 

Какво става с една от основните цели на европредседателството ни - да бъдем поканени в „чакалнята на еврозоната“ и какви ще са последствията за България в случай, че бъде постигната, и в случай, че ще се наложи да чакаме с години. В студиото са  финансистът Евгений Кънев, политологът проф. Тодор Танев и кинорежисьорът Евгений Михайлов.  

Втора част гледайте тук >>