Знаците на Българското европредседателство

Медийната свобода и Истанбулската конвенция

19.01.2018 | 18:03 Редактор: Зара Паталева
Знаците на Българското европредседателство

Какви знаци даде първата обща пресконференция на българския и европейския премиер след поемането на председседателството? Според политикът Татяна Дончева „ съвета на Европейския съюз е едно шумолящо мероприятие, низ от псевдо органи създадени на европейско ниво, които нямат ясни функции и компетенции и нямат ясна решителност на решенията, които вземат.“. 

България е на едно от последните места по свобода на словото. Пропадането спрямо  е от 36-о място през 2006 г. до 113-то място през 2016 г. През миналата  2017 г. се качихме на 109-то.  Медии ли са още медиите, или вече са КАПО? По думите на сценариста Степан Поляков „всичко това влиза в една огромна корпоративна машина, говорим за тенденции, които смилат журналистиката.“ 

МС прие Законопроект за ратификация на Истанбулската конвенцията. Ще станат ли мъже жените и обратно? Според бизнесменът Георги Харизанов „позицията на ГЕРБ, бидейки проевропейска не отчита някои от проблемните текстове, заради които има напрежение в управленската коалиция.“ За всичко това говорим тази неделя от 17:30 часа във Видимо Невидимо с Калин Манолов. Гледайте ни!