Има ли лек за кадровия крах

Кой, кога и как може да задържи професионалистите у нас

19.05.2018 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Има ли лек за кадровия крах

През последните месеци един от най-често коментираните въпроси в "Q & A"  по Bulgaria ON AIR е липсата на българския пазар на труда на образовани, способни и квалифицирани специалисти. 90 на сто от топ-мениджърите споделят, че срещат трудности с намирането на хора за работа на което и да е управленско равнище. Преди 2 - 3 години, поддържането на стабилен паричен поток и преструктурирането, т. е. дейности, по-скоро свързани с финансите и управлението бяха основни и приоритетни за оцеляването на компаниите. Сега, за да останат те стабилни, водещи сред топ 3 и с нарастваща значимост са задачите за привличане и задържане на кадри. Кои и какви са главните причини за кадровия крах и вакуум у нас? Кой, кога и как ще може да създаде и задържи професионалистите в България? Ремиграция или внос на чужди квалифицирани специалисти е изходът от сегашната ситуация? Отговорите търсим заедно с политологът Борислав Цеков и икономистът Драгомир Стефанов в първата част на "Q & A"  по Bulgaria ON AIR.

Едно от големите събития на българското европредседателство събра в София лидерите на Евросъюза и Западните Балкани.Какви са перспективите за Западните Балкани след приключване на нашето европредседателство? Защо визирахме само Западните Балкани, а не целия регион на Балканския полуостров, където има много по-големи възможности?
“Хубаво е, че се постига съгласие за целта, която си поставяме, да влезем в еврозоната. Необходим е национален план.” За това пледира председателят на БСП Корнелия Нинова и  В каква степен членството в еврозоната е общонационална, стратегическа, приоритетна и перспективна цел за преобладаващата част от българския народ? Подробностите от депутатите от ГЕРБ Станислав Иванов и от “БСП за България” Петър Витанов във втората част на "Q & A"  по Bulgaria ON AIR!

Втора част гледайте тук >>