България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ВМРО съгласни на лев субсидия за глас, но да имало и друго финансиране

Доц. Милен Михов: Между нас и ГЕРБ има пресечна точка, но...

26.06.2019 | 09:01 Редактор: Ивайло Николов
ВМРО съгласни на лев субсидия за глас, но да имало и друго финансиране

Размерът на партийните на субсидии ще стане ясен до края на юли. С този срок се ангажираха коалиционните партньори от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Всички те обаче са категорични, че 11 лева са прекалено много и субсидиите трябва да бъдат намалени. Министерството на финансите пък изчисли колко пари ще трябва да връщат партиите в държавната хазна.

След изтичането на посочения законов срок – 31 декември 2020 година, средствата, които не са върнати в централния бюджет доброволно, подлежат на събиране по общия ред. ВМРО ще трябва да върне към държавния бюджет над 508 хил. лв. ГЕРБ вече са направили превод с дължимото по сметката на министерството в БНБ.

Народният представител от ВМРО доц. Милен Михов обяви в студиото на "България сутрин", че тяхната партия скоро ще направи същото. Според него партийните субсидии се разпределят несправедливо.

"Това трябва да бъде решено по най-добрия начин. Основните разходи са предизборните кампании. Те струват доста средства, а възможностите, които едни или други партии имат, са неравнопоставени при сегашната система", подчерта доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител от ВМРО обясни, че скоро ще стане ясно кога започват дискусиите с останалите партии за това какво да бъде финансирането им. Доц. Милен Михов обясни, че дори и другите политически сили да откажат да участват, партньорите в коалицията ще трябва да намерят решение, за да се затвори тази тема.

"Между нашето становище и ГЕРБ има пресечна точка. Ние приемаме един лев на глас, но казваме, че не трябва това да бъде единственото финансиране, защото това ще постави партиите, които са получили по-малко гласове, във финансови проблеми", поясни той.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК