България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Българите осъзнавали колко важен е Европейският съюз за страната ни

Любомир Аламанов и Юлий Павлов коментираха, че е нормално избирателната активност да е по-ниска
Публикувана: От:

Още по темата

 

Българите осъзнават колко е важен Европейският съюз за страната ни. Около това мнение се обединиха социологът Юлий Павлов и PR експертът Любомир Аламанов в извънредното изборно студио "Гласът за Европа".

"Изненада и рязко повишаване на активността не можем да очакваме. Аз дори очаквам да е по-ниска активност от миналия път", коментира социологът Юлий Павлов, запитан за избирателната активност.

Любомир Аламанов посочи, че евроизборите винаги са имали по-ниска активност и то не само тук, защото гласоподавателите си мислят, че нищо не зависи от техния вот.

"Политиците трябваше да обяснят какво е нашето място в Европа и защо вотът ни има значение", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Юлий Павлов е подвеждащо, когато някой казва, че депутатите трябва да отиват в европарламента, за да защитават националните интереси. По думите му те трябва да защитават европейските интереси и така гражданите ще могат да се чувстват защитени.

Той е на мнение, че ако държавите защитават националните си интереси, малките страни ще бъдат ощетени от по-големите и пример за това е гласуването на пакета "Мобилност". 

Гледайте видеото!

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )