България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Трендафилът мирише": Ралица Бежан вдъхна живот на старата градска песен

Горда съм, че българският народ има такава история, отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR

24.05.2019 | 11:50 Редактор: Василена Василева

Да се ровим в миналото може да бъде кaкто приятно, така и опасно занимание. От една страна има вероятност да потънем в историята и да загубим връзка с настоящето. От друга обаче се появява златна възможност да си донесем ценен подарък, който да възродим и изтупаме от прахта. Ефектът е гарантиран, ако успеем да вземем от миналото огъня, а не пепелта.

С много желание и весело настроение актрисата и певица Ралица Бежан успя да вдъхне нов живот на старите градски песни и да потопи пренаситената публика в едни приятни и романтични времена.

Премиерата на винтидж клипа към любимата на поколения българи "Трендафилът мирише" се състоя преди около седмица в столичен клуб.

"Горда съм, че българският народ има такава история. А също така съм горда и с тази на собствения си род. Близо 10 години се занимавам с този проект по идея на моя баща Георги Ковачев, който беше изключителен акордеонист и един от най-големите импресарии, работил с големи български артисти. Той ми даде една стара градска песен и ми каза да я направя в джаз аранжимент", сподели Ралица Бежан пред Bulgaria ON AIR.

Режисьор на видеото към песента е друг любим актьор на публиката - Иван Юруков. Оператор е Димитър Костов, а художник - Ирина Цапрева.

Иван Юруков и Ралица Бежан за четвърти път работят заедно и реализират видео към нейна песен.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.