България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Типичен майски ден - облаци, дъжд и температури до 24 градуса

По-голяма вероятност за значителни валежи има в източната половина на страната

24.05.2019 | 07:48 Редактор: Василена Василева
Типичен майски ден - облаци, дъжд и температури до 24 градуса

Празничният 24 май ще бъде дъждовен. Ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност, преваляванията от дъжд ще са придружени с гръмотевици. По-голяма вероятност за значителни валежи има в източната половина на страната. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили, по-чувствително в западната половина на Дунавската равнина, където ще е почти без валежи. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса.

Над Черноморието ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 20-21 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса.

Над планините на много места ще има валежи, придружени с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

От събота дъждовете спират. Ще има превалявания само на отделни места. В неделя започва затопляне на времето. Температурите в началото на следващата седмица ще се повишат значително, а на места се очакват дори 30 градуса.

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.