България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Писателят-пътешественик Або представи "Поводи за връщане"

Той е на 27 години, бил е в 40 държави и говори 5-6 езика
Публикувана: От:

Още по темата

 

Бил е в 40 държави, говори 5-6 езика и разбира още няколко пъти по толкова. Той е 27-годишен пътешественик, писател и учител. Той е известен с псевдонима Або. Писател-пътешественик представи в "България сутрин" първата си книга "Поводи за връщане".

"Книгата е базирана на моите пътешествия из Южна Америка - Перу, Боливия... Има препратки към предишни пътешествия. Тя не е изцяло дневник. Бихме могли да я наречем пътешественически роман", сподели Або.

Младият писател обича да се запознава с културата, със самите хора в чуждите страни и с изкуството им. За него това е смисълът на живота. 

"Малка ни е планетата, има достатъчно време да се обиколи, всичко е въпрос на приоритети. Никога не ми е достатъчно, винаги искам да се върна и да науча повече", категоричен е писателят-пътешественик.

За него времето е ресурс, който се използва за пътуване. Уползотворява и финансите си чрез пътуването. В момента живее на Острова, където е учител по испански до обяд, а след това влиза в ролята на психотерапевт.

"Натоварващо е, но сме в едно ежедневие, в което не може да се избяга. Учениците там нямат мотивация, защото всичко им е поднесено наготово. Нямат респект към йерархията и по-възрастните. Тежка е работата на английския учител", увери Або.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )