България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Прецакай статуквото" - амбициите на партия "Волт" за евроизборите

Настимир Ананиев призова гласоподавателите да гласуват машинно

23.05.2019 | 08:30 Редактор: Ралица Братанова

Високо напрежение преди изборите на 26 май. В надпреварата се включват 27 партии, коалиции и инициативни комитети. Една от тях носи знаковото име "Волт".

Каква е амбицията на новата формация и приемат ли упреците, че със създаването си набиват клин в колелото на старата десница - в "България сутрин" коментира лидерът на партията и водач на листата за евродепутати Настимир Ананиев.

"Ние сме общоевропейска партия. Имаме организации във всички европейски държави, включително в Албания, Сърбия и Швейцария. Имаме 12 регистрирани партии и в 8 държави се явяваме на избори. Днес "Волт" се явява в Холандия и Великобритания", посочи Ананиев.

Според него Brexit e показал, че ЕС има нужда от реформи, за да може да бъде единен и силен на геополитическата сцена. По думите му Европа трябва да бъде обединена, силна и федерална, а това ще помогне и на България.

"Искаме да призовем хората да излязат и да гласуват, всеки вот има значение. Има хора, които ни харесват и ни подкрепят, но не са сигурни дали има смисъл да гласуват. Има смисъл. Ние казваме "прецакай статуквото", заяви водачът на евролистата на "Волт" пред Bulgaria ON AIR.

Той призова гласоподавателите да питат дали могат да гласуват машинно в секцията, която са избрали. Според него чрез машинното гласуване вотът е по-трудно манипулируем.

Лидерът на партия "Волт" посочи, че няма да закриват кампанията си за европейските избори и ще продължат с нея към местните.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК