България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Социалният цирк учи децата да комуникират по иновативен начин

Безплатният фестивал "Мини арт фест" ще се проведе на 1 юни в Южния парк в София
Публикувана: От:

Още по темата

 

Едно от любимите забавления на децата - циркът, може да има и по-дълбоки измерения. Освен усмивките, цирковото изкуство има силата да помага на малките да преодоляват социалните различия и да бъдат по-комуникативни. Поради тази причина на 1 юни, в Деня на детето, ще бъде организиран безплатен цирков фестивал "Мини арт фест".

В "България сутрин" Гео Калев и Галина Риом-Ройбек, които ще вземат дейно участие в проекта, обясниха, че основната цел на социалния цирк е децата да се научат да комуникират помежду си по един иновативен начин, без значение от техните физически качества и социален статут.

"Този фестивал е нашият своеобразен подарък за децата на София. Поканили сме всички, които искат да участват в него, да се включат в нашите тренировки и работилници. По този начин провокираме децата да научат нещо, да занесат някакви умения вкъщи и да комуникират с родителите си. Социалният цирк е проект, който реализираме от 2 години. Представлението ще е на 1 юни от  11:00 часа в Южния парк. В него ще се включат около 40-50 деца и те ще покажат как общуват, какво са научили и как си представят света", каза Калев.

Световната шампионка по унисайкъл Галина Риом-Ройбек, която е родена у нас, но е осиновена в Дания като малка,  сподели, че се е съгласила да участва в проекта, за да предаде на децата своята подкрепа и опит.

"Исках да направя нещо за корените си, затова се включих в инициативата. Циркът има най-различни дисциплини - има по нещо за всеки - без значение статут, физически възможности. Този фест е пространство, в което хората могат да се срещат и комуникират по иновативен начин. Искам да предам на децата своята подкрепа и опит", разкри тя пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )