България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Санкциите към Huawei - очаквани и част от търговската война между САЩ и Китай

Това е мнението на експерта по киберсигурност Борислав Сестримски и главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов
Публикувана: От:

Още по темата

 

Милиони потребители ще бъдат засегнати от санкциите на американското правителство и технологичния гигант Google върху китайския производител на мобилни устройства Huawei. В България това е едно от най-масовите устройства и собствениците им с основание са притеснени. 

Какви ще са последствията от мегарешението? Темата коментираха експертът по киберсигурност Борислав Сестримски и главният редактор на Investor.bg и водещ на предаване за високи технологии по Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов.

"Големите компании имат стратегии за години напред. Huawei са в положение, в което започват ясно да доминират на пазара за комуникациите и идва нова ера там, свързана с 5G мрежите и сега е моментът, ако някой има претенции, да ги предяви", посочи  пред Bulgaria ON AIR Сестримски. 

По думите на Попов това решение е част от търговската война и е очаквано. А според експерта по киберсигурност е изключително трудно да се подменят ключови инфраструктури. 

"Самият факт, че Съединените щати дадоха този гратисен период, показва, че и американските компании не са готови, защото това би могло да лиши стотици хиляди американци от услугите", смята главният редактор на Investor.bg.

Сестримски пък поясни, че има сайтове, които информират докога ще може да се използва определена операционна система, за да са наясно потребителите.

"Смята се, че ще бъде огромен пазарният дял на Huawei по отношение на 5G", посочи Бойчо Попов.

Гостите в студиото на "България сутрин" разясниха, че 5G мрежата ще позволява по-бърз трансфер на информация за по-кратко време и до 2022 г. би трябвало да има такава и в България.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 2 )
 • 2

  moronic-masonic

  22 май 2019 | 10:24

  САЩ подслушват и шпионират всеки навсякъде още от ерата на Интернет и мобилните мрежи, няколко скандали станаха с висши политици и ЦРУ, уличиха Интел в употребата на бекдор компнененти в процесорите, защо не им скочите? Хората създадоха войните в Близкият изток и избиха милиони невинни хора с вашите данъци, за да си строят трети етаж на кретено-масоно капитализма и да си смучат петрол, наистина ли го одобрявате? Хората укриват квантови технологии от над 50 години, с които можеше да направим света съвършено различно място за живота в него, ако се ползват по този начин, те сега мислят да си създават въздушна и космическа армада от TR-3B модели с квантови технологии от Сивите да доминарат в света, вместо да подобрим живота на планетата с тях. До 2050-та природата следва да направи цялата ви реалност на пихтия, напълно буквално, етаж по етаж, като кули близнаци в добре организиран фалшив терористичен атентат от 2001-ва, военните след 15-20 години ще служат само и еднствено да спасяват хора в бедстващи райони, цивилизацията няма да може да функционира нормално, по-глупави и ограничени в съзнанието от хората няма в цялото съществуване, пак повтарям, с това сте уникални като вид!
 • 1

  moronic-masonic

  22 май 2019 | 10:02

  Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки бизнес елити и всички хора, които ги подкрепят, да пукнат преди тях! От моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на Вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат! Да измирате масово, заедно с целите си семейства, ограничени в съзнанието егоистични, алчни, лицемерни, долни, гнусни биологични отпадъци, най-долната *** на съществуването, до 2050-та цялата ви реалност и всичките ви градежи ще станат на пихтия!