България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

По 10 лева за опечалените от Своге. Толкова ли струва човешкият живот?

Коментар на Диана Русинова от Института за пътна безопасност
Публикувана: От:

По 10 лв. обезщетение на загинал в катастрофата край Своге са получили трима от наследниците на жертвите. Те са по застраховка "Злополука" за пътниците на седящите места, за която първоначално застрахователят е отказвал да плати. 

Още по темата

 

След жалба до Комисията за финансов надзор обаче, дружеството е решило да изплати минималната сума с аргумента, че преди курса фирмата превозвач не е уведомила агенция "Автомобилна администрация", както е по закон.

Почернените семейства написаха и отворено писмо до премиера Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова и директора на Комисията по финансов надзор Бойко Атанасов. Те се заканиха, че следващата стъпка е да водят дела срещу застрахователите.

От компанията твърдят, че за тях това не е пътуване, за което има издадени редовни документи, а по-скоро тип споделено пътуване.

"В България застрахотователните компании не функционират като такива. Повечето компании в България обаче са чуждестранни капитали и нямат интерес да инвестират в пътната безопасност на страната, защото това е дългосрочна инвестиция", коментира в "България сутрин" Диана Русинова от Института за пътна безопасност. 

Според нея Комисията за финансов надзор трябва да вземе отношение по случая. По думите ѝ е смешно, ако действително са изплатени по 10 лева на опечалените.

"Много се надявам тази катастрофа да покаже на цялото общество, че по този начин не можем да продължаваме. Трябва да полагаме усилия по отношение на пътната безопасност и да инвестираме в нея", категорична бе Диана Русинова пред Bulgaria ON AIR

Тя посочи, че същото се отнася и за застрахователите и те трябва много активно да се включат, но не като отделни дружества, а посредством Асоциацията на българските застрахователи.

Гледайте видеото с цялата дискусия.


Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    moronic-masonic

    22 май 2019 | 10:02

    Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки бизнес елити и всички хора, които ги подкрепят, да пукнат преди тях! От моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на Вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат! Да измирате масово, заедно с целите си семейства, ограничени в съзнанието егоистични, алчни, лицемерни, долни, гнусни биологични отпадъци, най-долната *** на съществуването, до 2050-та цялата ви реалност и всичките ви градежи ще станат на пихтия!