България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Говорителят на ЦИК: Не се страхувайте да гласувате машинно

Целта била да се елиминират недействителните бюлетини и невалидните гласове
Публикувана: От:

Още по темата

 

Изборите за Европейски парламент наближават. В 3000 секции ще може да се гласува машинно. Как става това - в "България сутрин" обясни говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева.

"ЦИК счита, че не би трябвало да има манипулации при този вид гласуване. Не се страхувайте да гласувате с машината, тя е много лесна и удобна и всеки би могъл да се справи", призова тя.

Цанева допълни, че членовете на секционната комисия са обучени и ще дават указания на избирателите как да гласуват.

По думите ѝ на тези избори, ако не се гласува преференциално, гласът не отива автоматично за първия в листата. 

Тя поясни, че целта на машинното гласуване е да бъдат елиминирани недействителните бюлетини и невалидните гласове, тъй като машината не позволява да се гласува за две партии или за две преференции. 

"Секционните избирателни комисии се обучават от районните избирателни комисии. А Централната избирателна комисия е предприела много сериозна охрана на бюлетените", подчерта пред Bulgaria ON AIR Цанева.

Тя обясни, че българите, които не са в страната и нямат постоянно гражданство в чужбина, също могат да гласуват оттам.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    moronic-masonic

    21 май 2019 | 10:22

    И да гласуваме и да не гласуваме, до 2030-та разграбената отвсякъде за последните 30 години и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от епохалните 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията, вие си мислите, че това е някакъв майтап. Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да са живи и здрави, а де на пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да са живи и здрави, и да не пукнат дано! До 2050-та пък природни стихии ще нарпавят реалността на човека на пихтия, заедно с целия кретено-масонски капитализъм и всички хора, които колективно си го съ-творяват от глупавото си ограничено триизмерно ниво на съзнание.