България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Очи в очи с непознат" - забравете за телефоните поне за 60 секунди

Подробности от организатора на експеримента Стефан Клисарски

21.05.2019 | 09:37 Редактор: Тодор Петров

Светът може да спре поне за малко обичайния си забързан ход. Предстои поредното издание на социалния експеримент "Очи в очи с непознат". Инициативата събира ентусиасти за едноминутни мълчаливи срещи с непознати. 

"Инициативата се провежда от няколко години. Разбрах за нея през 2015 г., но не посмях да се включва. Следващата година се включих и 3 часа имах срещи с хора. Отидох за самото изживяване, предизвикателство е. Идеята е комуникацията да е невербална. След това човек може да има нови запознанства", сподели организаторът на социалния експеримент Стефан Клисарски.

В "България сутрин" той призна, че доста често има напрежение и тъга, а понякога хората започват да се смеят, гледайки се един друг. Отнемало и доста време човек да се отпусне пред непознат.

"Хората все повече забиват погледи в телефоните. Въпреки че сме толкова свързани, се чувстваме по-самотни от всякога. Тази инициатива ни кара да се замислим, че сме хора и връзката помежду ни става на живо", подчерта Клисарски.

Социалният експеримент ще се проведе на 23 май от 17:00 до 20:00 часа на бул. "Витоша" в София. Над 20 хил. души са заявили интерес към събитието. Ще има и случайни минувачи, които ще се включат.

Моята цел е самото събитие да има повече публичност, за да може повече хора да започнат да го организират в своя град. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК