България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хитмейкърът на Риана: Да работиш с нея и българските изпълнители е едно и също

Найт Масуку - Jungleboi сподели как се създават истински хитове

20.05.2019 | 10:20 Редактор: Тодор Петров
Хитмейкърът на Риана: Да работиш с нея и българските изпълнители е едно и също

Mузикалните изпълнители, които искат да подобряват своите гласови възможности, трябва да поддържат добра форма. А за да вдигнат летвата високо, понякога се налага да прибягват до помощ от доказани експерти, работещи със световни звезди като Риана, Уил Ай Ем или Лайнъл Ричи например.

Точно това се случи по време на Sofia Songwriting Camp – първият международен лагер за писане на песни у нас.  Събитието събра в творчески екипи 9 от най-ярките български изпълнители с 16 топ композитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от Англия, Швеция, Норвегия и Румъния. 

Как се създават хитове - специално за зрителите на "България сутрин" говори Найт Масуку - Jungleboi, работил по последния албум на Риана, а преди това и с Крейг Дейвид.

"Чувствам, че да работиш с Риана, Крейг Дейвид и българските изпълнители е едно и също нещо, само че в различен мащаб. Усещането е едно и също и виждаш колко талантливи са тези изпълнители. Качествата и процесът по направата на песните е един и същ навсякъде", сподели Найт.

"Много съм ентусиазиран, това е много добър опит. Опит, който ще бъде полезен и за изпълнителите, които се събират за първи път в България. Всички са много развълнувани, енергията е добра. Чувствам се на седмото небе. Много са добри и талантливи българските изпълнители. Всички са като едно семейство", каза още той за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в интервюто!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК