България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

България с впечатляващо представяне на Европейското по шотокан-карате

Спортът променя децата към по-добро, каза треньорът на националния отбор Димитър Тодоранов

14.05.2019 | 09:40 Редактор: Бойко Димитров
България с впечатляващо представяне на Европейското по шотокан-карате

България завърши на второ място по медали на Европейското първенство по шотокан-карате. Родните състезатели завоюваха 4 златни, 8 сребърни и 7 бронзови медала в индивидуалните и отборните надпревари на турнира, който се проведе в Черна гора.

В "България сутрин" треньорът на националния отбор Димитър Тодоранов заяви, че е изключително доволен от представянето на тима на Европейското първенство. Той допълни, че каратето и много добър спорт за децата, тъй като ги учи на самодисциплина и целеустременост, а също така намалява агресията у тях.

"Представихме се традиционно много добре. Това беше важно за цялата федерация, тъй като имаме смяна на поколенията. За радост количеството и качеството отново е както преди. Ядрото на мъжкия и женския отбор се подмени, което е доказателство за добрата ни работа. Хубавото е, че във всички възрастови групи имаме добри постижения. Клубовете в цялата страна работят добре с децата, за да може да идват качествени състезатели за мъжкия и женския отбор. Каратето променя децата към по-добро. То учи на самодисциплина, целеустременост и намалява агресията у тях. Благодаря на Министерството на спорта, че ни помага", каза той

Четиримата ни шампиони Илиан Илиев, Камелия Лещарова, Мартина Чан и Вероника Георгиева подкрепиха Тодоранов и споделиха, че наистина практикуването на карате се отразява много добре на оформянето на положителни личностни качества. 

"На Европейското се представихме традиционно много добре. Имаше представители на над 30 държави. Конкуренцията се покачва. През есента ще се състезавам при мъжете на Световното първенство в Карлови Вари", каза пред Bulgaria ON AIR Илиев, който стана европейски шампион до 21 години.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК