България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слънчево време ни очаква днес, температурите до 28°C

Следобед над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност

26.04.2019 | 08:00 Редактор: Василена Василева
Слънчево време ни очаква днес, температурите до 28°C

Времето днес ще бъде типично пролетно - топло. Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Следобед над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще са между 23 и 28 градуса, по-ниски по Черноморието - 15-17 градуса. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Над Черноморието също ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места с ниска облачност и намалена видимост. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. 

Над планините също ще преобладава слънчево време. Следобед над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб югозападен, по билата - до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса, отбеляза още Симеон Матев в студиото на "България сутрин".

В събота температурите ще се задържат високи, но в следобедните часове над западната половина от страната, а през нощта срещу неделя и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки.

Над Източна България през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. В неделя вятърът ще се обърне от северозапад и ще се усили. Ще има променлива облачност, без съществени валежи. Дневните температури слабо ще се понижат.

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК