България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нищо ново: Стотици хиляди на път, ремонти и липса на обходни пътища

Избирайте по-нестандартни часове на тръгване, съветва Христо Радков

26.04.2019 | 08:15 Редактор: Тодор Петров
Нищо ново: Стотици хиляди на път, ремонти и липса на обходни пътища

Ключовата дума на деня е "трафик". Голямото пътуване за Великден започна още вчера, продължава с пълна сила и днес. Очаква се около 200 хил. автомобила да напуснат само София. 

Патрули на "Пътна полиция" са разположени на всички изходни точки на столицата. Най-натоварен се очаква да бъде трафикът към граничните ни пунктове със Сърбия и Гърция.

Най-честата грешкa е това, че всички тръгват в края на последния работен ден. Не трябва да се тръгва никога точно в края на работния ден, убеден е председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR препоръча да избираме по-нестандартни часове за тръгване на път по време на празничните дни. Поне два часа по-рано или по-късно от основния трафик.

Радков отправи критика към служителите на "Пътна полиция", че не съдействат за облекчаване на движението, а вместо това застават някъде с радар. По думите му те дори спомагат за задръстванията, тъй като шофьорите рязко намаляват, за да не бъдат спрени и се образуват тапи.

"В България страдаме от липсата на обходни пътища. В момента всички изходи на София са в ремонт. Преди да започне да се строи основна пътна артерия, първо трябва да бъде изграден обходният път", подчерта Радков в "България сутрин".

И обърна внимание на водачите да не употребяват дори малко количество алкохол преди да се качат зад волана.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК