България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Коttarashky и Миленита с нова песен по стиховете на Пенчо Славейков

Видеоклипът към Ni Lah е дело на известния български аниматор Теодор Ушев
Публикувана: От:

Българският архитект Никола Груев, по-известен с музикалното си прозвище Kottarashky, представи най-новата си песен Ni Lah. Видеоклипът е във формат 360° VR и е дело на известния български аниматор Теодор Ушев, който работи в Канада и през 2017 г. бе номиниран за "Оскар" за късометражния си филм "Сляпата Вайша" по разказа на Георги Господинов.

Още по темата

 

Песента е записана съвместно с певицата Миленита и използва за база текстове от стихотворението на Пенчо Петков Славейков "Ни лъх не дъхва над полени".

"С Миленита от години, все на шега, си подхвърляхме идеята да направим нещо заедно. Аз обаче малко се дърпах, тъй като съм се съсредоточил основно в етно жанра, а нейния глас ми се струва по-подходящ за стиловете, в които тя се изявява. Преди около година подхванах тази трип хоп тема и малко на шега ѝ го пратих. Тя много се въодушеви и след около ден ми изпрати тази вокална партия, която моментално ме грабна", сподели пред Bulgaria ON AIR Kottarashky.

Никола и Теодор Ушев пък работят заедно от години. А всичко около проекта "Ни лъх не дъхва над полени" става съвсем случайно.

"Няма друг музикант, който да се впуска така смело в миксирането на стилове и течения в музиката, както него", разказа още Kottarashky.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

 

Коментари ( 0 )