България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Турнирът "Небесни ментори" почита футболни легенди и съдии

Все по-рядко се сещаме за тях, съжалява един от организаторите на събитието Вили Вуцов

25.04.2019 | 09:40 Редактор: Бойко Димитров
Турнирът

Турнирът "Небесни ментори" ще почете футболни легенди и съдии, които вече не са сред нас. Надпреварата ще се проведе на 1 май на базата на националния отбор в "Бояна". В нея участие ще вземат легендарни играчи от близкото минало като Георги Иванов - Гонзо, Александър Александров - Кривия, Христо Янев, Велизар Димитров, Емил Велев и националния селекционер Петър Хубчев.

Един от организаторите на турнира - Велислав Вуцов, сподел в "България сутрин", че напоследък все по-рядко се сещаме за легендите в родния футбол. Треньорът също така допълни, че инициатор на събитието е синът не покойния съдия Георги Цветанов - Цветан.

"Хората, които ще почетем в този турнир бяха изключително добри приятели в живота. Напоследък изпратихме футболисти, съдии и ръководители, които са спечелили сърцата на феновете. Затова и решихме да ги обединим в един отбор "Четвъртият отбор на националите". В турнира ще вземат участие бивши и настоящи съдии и футболисти. Искам да благодаря на БФС, че ни предостави базата си. Всички участници се отзоваха с голямо удоволствие. Народ без минало няма бъдеще. Ако не си уважаваме легендите, къде сме тръгнали? Много са малко легендите в съвременния футбол", каза Вуцов пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК