България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Роклите с шевици все по-модерни. Венета Райкова открива бутик в Китай

Дизайнерката казва, че дрехите ѝ са за конкретни поводи и няма колекции

24.04.2019 | 10:42 Редактор: Ивайло Николов
Роклите с шевици все по-модерни. Венета Райкова открива бутик в Китай

Венета Райкова изработва рокли с шевици и народни мотиви, въпреки че образованието ѝ е далеч от тази сфера, но открива вдъхновението, след като се е ориентирала първо към детските дрехи. След това започва да изработва рокли с шевици, а скоро ѝ предстои да открие собствен бутик и то в Китай.

"В мига, в който започнах да чета за шевиците, ми стана още по-интересно и реших, че може в днешно време дамата да се чувства красива, сигурна и истинска българка с елементи от фолклора", разказа тя в студиото на "България сутрин".

Райкова обясни, че сега прави само рокли, но се надява да започне да изработва и дрехи за мъже. Тя подчерта, че всичко в шевиците значи нещо.

"Всяка рокля има име. Слънцето е основен символ на българите. Аз пиша само красиви пожелания, а не историята на конкретен човек", допълни още Венета Райкова.

И обясни, че в миналото цялата история на една жена е била изписвана на носията ѝ. Пред Bulgaria ON AIR Райкова посочи, че дрехите, които изработва са за конкретен повод.

"В моите дрехи няма колекции, защото са непреходни. Всичко, което аз съм направила и както го мисля да се получава нататък, е първо изпробвано от мен като кройка и материал. Участвам във всеки един етап от направата на роклята", завърши Венета Райкова.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК