България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Младите хора искат ангажираност, а не информираност за евроизборите, заяви експерт

Проучване е показало, че няма партия, която да покрива очакванията
Публикувана: От:

Още по темата

 

Няма партия, която да покрива очакванията на по-голямата част от младите и това е причината те да не гласуват на избори. Това е първата причина,която са посочили анкетирани в проучване на Института за иновации в политиката. Само 24% смятат, че гласът им може да промени нещо. 

Какво може да накара младите българи да участват в политическия процес? На този въпрос в студиото на "България сутрин" отговори учредителят на Института за иновации в политиката Александър Дурчев. Той коментира и изводите от допитването. 

"До голяма степен липсата на желание при младите хора да гласуват е свързано със слабата информираност и много ниската ангажираност на тези хора в процеса по създаване на идеи, в процеса по комуникация между тях и партиите", заяви той. 

Дурчев допълни, че не смята за основна причина апатията, а по-скоро липсата на активност от страна на политиците. Според него те са тези, които трябва да ангажират младите хора, за да ги накарат да гласуват.

По думите му социалните медии вече имат голямо влияние и в политиката: 

"Етимологията на тези медии означава "социалност". Това означава диалог и ангажираност, а не помпозност и информиране. Това е тенденцията. Всички нови политици като Тръмп, Макрон, Ципрас, използват медиите по изключително различен начин от този, който виждаме в България", каза още Дурчев.

Гостът на Bulgaria ON AIR посочи, че проучването е показало, че само 25% от анкетираните следват профили на политици в социалните мрежи у нас. 

"Подходът им е нещото, което е неразбрано от хората. Те имат "офлайн" медиен подход, който само информира. За да бъде успешен те трябва да задават въпроси, да ги включват в политическия процес. Младите хора обичат да бъдат ангажирани", категоричен е той. 

Проучването, обхващащо хора от 19 до 29 г., е показало още, че най-много от тях гласуват за президентски, след това за парламентарни и най-малко на евроизбори. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    24 апр 2019 | 13:41

    Ограничени в съзнанието биологични отпадъци, до 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията. Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!