България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Капитанът на футболните юноши: Доста треньори се страхуват да заложат на млад вратар

Даниел Наумов пази за "Лудогорец II" , но мечтае за топ отбор в Европа

24.04.2019 | 08:04 Редактор: Ивайло Николов
Капитанът на футболните юноши: Доста треньори се страхуват да заложат на млад вратар

Даниел Наумов е един от младите и талантливи български футболисти, които впечатляват с изявите си.

Той беше част от юношеския национален отбор на България до 19 години, който игра на Европейското първенство в Грузия и дори му е гласувано доверие да бъде капитан.

Днес той пази за втория отбор на "Лудогорец", който се състезава във Втора лига, но мечтае да стигне до върховете във футбола.

В специално интервю за Bulgaria ON AIR Наумов беше категоричен, че българските вратари са по-добри от чуждестранните футболисти, които идват да играят в родната Първа лига.

"Доста треньори се страхуват да заложат на млад вратар. Аз не го разбирам това нещо", сподели той.

Вратарят е споделил вече детската си мечта, която е започнала от частна школа, минал е през тази на ЦСКА, сега е в "Лудогорец".

За шампионите на страната от последните няколко години, Даниел Наумов има един мач, но сега очаква да бъде даден под наем, за да има по-голям шанс за изява. Той разказа и за плановете си в националния отбор.

"Сега имаме квалификации с младежкия национален отбор. Вярвам, че имаме силите там да се класираме. Имаме доста добри предпоставки, няколко момчета вече играят в чужбина. Квалификациите са дълги, една година, надявам се успешни да бъдат и след това към мъжкия национален отбор - това е пътят", категоричен беше Даниел Наумов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Младият вратар вярва, че има силите и качествата да играе в най-добрите отбори и първенства в Европа.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК