България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

"Реквием" на Верди с премиера пред софийската публика

Повече за събитието разказва драматургът Милена Николаева пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Реквием" на Верди ще се представи пред софийската публика. За премиерата на произведението в операта, което влиза дълбоко в душите, говори драматургът Милена Николаева пред Bulgaria ON AIR.

"Солистите винаги са гости и винаги са известни имена от световните сцени. Тази година ни гостува Витория Иео (сопран) - в момента една от най-актуалните млади оперни певици. Друг участник е Надя Кръстева - един от най-търсените мецосопрани в света, която е поредното доказателство за огромния принос на оперните певци по разпространение на културата извън пределите на страната. Франческо Аниле - тенор с над 200 роли и Рикардо Дзанелато са другите гости", разказа тя пред "България сутрин".

Николаева поясни, че произведението е специален реквием заради абсолютния синтез на сакрално и сюблимно, обвързано с християнската тематика и разтърсващите контрасти в ритмичен и динамичен план.

Тя допълни, че реквиемът е молитва за покой, която ни оставя с чувства на светлина и е спасителна.Премиерата ще се състои на 25 април от 19 часа в Софийската опера.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )