България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Дебатът за "военния преврат" - извадени от контекста думи, смятат анализатори

Коментар на ген. Съби Събев и социолога Кольо Колев в "България сутрин"
Публикувана: От:

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплки. Задочната словестна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.

Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

Още по темата

 

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля. 

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на презитентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 2 )
 • 2

  Velichkov Yavor

  23 апр 2019 | 10:35

  До 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията.
 • 1

  Velichkov Yavor

  23 апр 2019 | 10:34

  Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат! Алооо, боговете, изхвърлили сте си боклука тука, призовавам ви да си го съберете!