България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

12-годишен актьор смайва в "За първото българско царство: Отшелника"

Повече за постановката от Валентин Петров и Петринел Гочев

22.04.2019 | 09:54 Редактор: Тодор Петров
12-годишен актьор смайва в

В нестандартна форма на исторически разказ екипът на постановката "За първото българско царство: Отшелника" повери една от главните роли на 12-годишно дете. Представлението разказва за Св. Иван Рилски и събитията около него, а младият актьор Валентин Петров спира дъха с ролята си, в която говори на архаичен език.

"Пред камерите и на сцената притеснение винаги има. На сцената вече съм свикнал. От много малък обичам да гледам театри, което ме запали да се занимавам с театър. Моята роля е на хрониста в представлението и племенника на Иван Рилски", сподели талантливият Вальо.

Режисьорът на "За първото българско царство: Отшелника", който може да гледате в Народния театър "Иван Вазов" - Петринел Гочев, призна в "България сутрин", че заради талантливия млад актьор е променил цялата структура на представлението. 

"Имах усещането, че този риск всъщност не е риск. Бях изключително впечатлен от неговото присъствие на сцената. Той дава началото на представлението, той го завършва. С Вальо не се работи трудно. Може да бъде пример за всеки един професионалист на сцената", коментира режисьорът.

По думите му сцената на Народния театър дава възможности представлението да блесне в истинския си замисъл.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК