България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Пореден скандал в училище в Банкя

Учителка се жалва от репресии от страна на директорката на аудиозапис
Публикувана: От:

Още по темата

 

Нов скандал в училище в Банкя. От Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система предоставиха на медиите запис, в който се чува как учителка се оплаква от репресии от страна на директорката на учебното заведение. Преподавателката потвърждава, че все още е в сила забраната за комуникация между учители и родители. Междувременно стана ясно, че и трите проверки, които са направени в училището показват, че има констатирани нарушения. 

В "България сутрин" част от недоволните родители обясниха, че има много сигнали за нередности в училището и дори е сезирана прокуратурата. Те допълниха, че искат директорката да бъде отстранена от длъжност, докато тече цялостна проверка на учебното заведение.

"В училището има много жалби. Има сигнали в прокуратурата. Учители и родители споделят, че атмосферата в училището е много тягостна. Очакваме безкомпромисни мерки от министъра на образованието. Искаме директорката да бъде отстранена докато тече проверката. Не може да има толкова сигнали, а тя да продължава да работи. Никой не желае да саботира учебния процес, а просто искаме смяна на ръководството", казаха недоволните родители.

На съвсем друго мнения пък бяха защитниците на директорката Весела Неделчева. Те са категорични, че скандалът е изфабрикуван и цели единствено да се наруши реда в учебното заведение. Част от учителите подкрепиха думите им и споделиха, че атмосферата в училището е изключително добра и скпокойна.

"Тук не говорим за конкретен педагог. Неделчева е в пенсионна възраст и за нея не е проблем още утре да си тръгне. Тук става дума за шантаж. Това е тормаз, който само ще наруши реда в училището. Никой няма информация да има протоколи за констатирани нарушения от Държавната агенция за закрила на детето", разказаха защитници на директорката пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    19 апр 2019 | 11:20

    Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!