България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Граждани на Своге категорични: Не се поема реална отговорност с оставки и парични гаранции

Хората не са доволни от новата мантинела на пътя-убиец

19.04.2019 | 08:08 Редактор: Ивайло Николов
Граждани на Своге категорични: Не се поема реална отговорност с оставки и парични гаранции

Още седем души са обвинени за катастрофата с 20 жертви край Своге миналия август. Сред посочените за такива са бившият шеф на Пътната агенция Светослав Глосов и настоящият член на Управителния съвет Дончо Атанасов. С обвинения са и изпълнителният директор на "Трейс" - фирмата, която е ремонтирала пътя.

Също и техническият ръководител на проекта, директор на дирекция в АПИ и инженерът, осъществявал надзор на строителните дейности и началникът на асфалтовата база. Те ще отговарят за лошото състояние на пътя-убиец.

Глосов и Атанасов са освободени срещу парична гаранция от по 15 хиляди лева. Останалите пък са пуснати, а тяхната гаранция е по 2000лв.

Въпреки новите обвиняеми за катастрофата, жителите на Своге не са удовлетворени, защото според тях при липсата на ефективни присъди не се поема реална отговорност. 

"Не може само с парична гаранция да се случват нещата, няколко оставки не решават това нещо", казват хората от Своге.

Гражданите разказаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че участъкът е бил ремонтиран, премахнати са храсти и дървета, които са пречили на видимостта, отстранени са и други дефекти, дори и мантинелата е подменена, но резултатът от това не е очакваният.

"Не може да се слага мантинела на тротоар за пешеходци без изход. Опасностите за пешеходци продължават да съществуват на тези места. Даже по-опасно стана сега с тази мантинела", категорични са граждани от Своге.

И добавиха, че заради неподходящото поставяне на това ограждение следващите жертви на този път ще са пешеходци.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК