България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Очаква ни слънчев ден, температурите обаче остават ниски, максималните - между 12° и 17°

През деня на места в западната половина от страната отново ще превали дъжд

16.04.2019 | 08:04 Редактор: Василена Василева
Очаква ни слънчев ден, температурите обаче остават ниски, максималните - между 12° и 17°

Времето днес ще бъде типично пролетно. След преобладаващите облачни дни през последните седмици, днес ни очаква повече слънце. Температурите обаче няма да се повишат значително. През деня на места в западната половина от страната отново ще превали дъжд, в планините над 1800 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно слаб. Минималните температури ще са между 1° и 6°,на отделни места в Североизточна България и по високите полета, при изясняване в нощните часове, ще се образува слаба слана. Максималните ще са между 12° и 17°. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Ще остане хладно. Максималните температури ще са между 13° и 14°. Температурата на морската вода - 11-12°. 

В сряда слаби превалявания ще има само на изолирани места, главно в източната половина от страната и в планините. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места преди обяд, допълни още синоптикът на Bulgaria ON AIR.

Вятърът ще остане от северозапад, привечер в Източна България отново ще се ориентира от североизток. 

Сутрешните температури ще са предимно между 1° и 6° и на отделни места, главно в Североизточна България и по високите полета, ще се образува слана. 

Дневните слабо ще се повишат. В четвъртък и петък отново ще има превалявания, на повече места и по-съществени през втория ден. 

Вятърът ще бъде от североизток, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат. 

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК