България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Социален проект изправя 6 истински хора и техните житейски истории на сцена

Платформата носи името "Хората, които не говорят пред хора" и е създадена за първи път в Израел

15.04.2019 | 10:00 Редактор: Иван Берберов
Социален проект изправя 6 истински хора и техните житейски истории на сцена

Социален проект качва 6 човека и техните истински житейски истории на сцена. Платформата носи името "Хората, които не говорят пред хора", а целта ѝ е да промени гледната точка на зрителите. Постановката ще се проведе на 21 април от 19:00 ч. в Българското национално радио. 

"Платформата стартира в Израел. Провежда се из целия свят. Ние бяхме втората вълна от хора, обучени от израелците, да направим същото нещо в държавата си. Събрали сме 6 човека, с огромни разлики помежду си. Имаме жена на 90 години, която е професор по биохимия, тийнейджърка от френска гимназия, чужденец, който разказва за България от своята гледна точка, емигрант, който е напуснал България заради сексуалната си ориентация. Последните герои са една глухоняма актриса и съдебен лекар. Всеки от тези герои имат около 8 минути на сцена да разкажат какво е да бъдат себе си", обясни Ави Барух, част от организаторите на инициативата. 

В студиото на "България сутрин" Поли Захариева, също част от организаторите, посочи, че форматът учи, че всеки има история, която може да променя човешките съдби. 

"Ние сме подбрали теми, които не се чуват често в общественото пространство. Мислим да работим с компании, за да може служителите им да разкажат историите си. За да предразположим хората, им споделяме защо правим всичко това. Искаме да изградим доверие. Казваме им, че историите им целят да променят другите хора", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК