България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Коалицията между ГЕРБ и СДС за евровота обединявала десницата у нас

Коментар на кандидатите за европарламента Ивелина Василева и Илия Лазаров

01.04.2019 | 08:32 Редактор: Тодор Петров
Коалицията между ГЕРБ и СДС за евровота обединявала десницата у нас

Вече е ясно официално, че Мария Габриел е водач на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите на 26 май. Тя е следвана от Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

"Разговори между СДС и ГЕРБ винаги е имало. Имахме идея за такова обединение. Водихме преговори с най-различни партии от десния спектър. Но най-логичното обединение беше с ГЕРБ, ние сме много идейно близки. С това съюзяване десницата в България е обединена", заяви пред Bulgaria ON AIR главният секретар на СДС Илия Лазаров.

Самият той е поставен на последното 17-о място в евролистата. Лазаров отбеляза, че не очаква изненади, а по думите му преференците са хубаво нещо и е редно да се използват. 

"Моят анагажимент към тази листа е да покажа ангажимента на ръководството на СДС", посочи той.

"ГЕРБ е най-голямата партия, която членува в ЕНП, СДС е най-старата демократична партия в новата история на Бългрия. Няма нищо по-логично от това да обединим силите си", каза от своя страна депутат от ГЕРБ и бивш министър на околната среда и водите Ивелина Василева.

"Очаквам тежък дебат. Дебат, който от нашите опоненти ще бъде насочван към битови теми. Важно е да говорим за политики и да бъдем близо до хората, да се вслушваме в тях. Да осъзнаем, че времето на решенията е сега", подчерта Ивелина Василева в "България сутрин".

Народният представител от ГЕРБ е на 9-о място в общата евролиста на ГЕРБ и СДС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК