България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Европейски музикален фестивал и 40 години детски хор "Пим-Пам"

Интересно предлагане на танци, инструментална и вокална музика от деца за деца, каза диригентът Ирена Христова

26.03.2019 | 10:10 Редактор: Ивайло Николов
Европейски музикален фестивал и 40 години детски хор

Среща с най-доброто от класическата музика ни предлагат за 19-и път организаторите на Европейския музикален фестивал, който от март до юни ще насити културната ни сцена с 13 интересни събития. Специално място тази година е отредено на патриарха на българската музика Панчо Владигеров, а програмата ни хвърля в истинско пътешествие - от барока до нашата съвременност.

Специално място е отредено и за детския хор "Пим-Пам", който тази година става на 40 години.

"В този фестивал се обръща голямо внимание на концерти за детска аудитория, при това изпълнени от деца. Освен концерта на "Пим-Пам", който представя песенното творчество на Борис Карадимчев, след нас има един интересен концерт с музика от Добри Палиев. В програмата има концерт на танцови ансамбли. Едно интересно предлагане на танци, инструментална музика и вокална музика от деца за деца", каза диригентът на "Пим-Пам" Ирена Христова в студиото на "България сутрин".

Тя очерта историята на детския хор като отбеляза, че на предстоящите изяви на сцената ще излязат децата на хора, които преди години са били част от "Пим-Пам".

Калина Георгиева е едно от младите момичета, които днес са част от вокалната група. Казва, че може би няма да се занимава с музика професионално, но участието ѝ в хора ѝ е дало много.

"Всичко, за което се сещам, аз свързвам по някакъв начин с "Пим-Пам", с концерти, с участия, с приятелите, които имам там. Едни от най-добрите ми приятели са там", каза тя пред пред Bulgaria ON AIR.

Солистът Весела Делчева също ще бъде част от концертите в Европейския музикален фестивал и празника на "Пим-Пам". Фестивалът започна с изложба и концерт по повод 120 години от рождението на Панчо Владигеров и продължава с още много изяви на различни изпълнители.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК