България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Със или без партньори - ВМРО е готова за евроизборите, заяви Александър Сиди

Все по-трудно лидерите на Патриотите сядат заедно да обсъждат проблемите си, посочи още депутатът

25.03.2019 | 09:21 Редактор: Иван Берберов
Със или без партньори - ВМРО е готова за евроизборите, заяви Александър Сиди

Рокадите във властта оставиха без думи партньорите в управлението. ВМРО и "Атака" обясниха, че ги подкрепят, но не се ангажираха с коментар дали Цветан Цветанов също трябва да освободи поста си. Самите Патриоти плуват в мътни води, защото все още не знаят дали ще се явят обединени на предстоящите европейски избори. Социолозите са категорични, че ако отидат на изборите поотделно, ще бъде много трудно да вкарат дори един техен представител в европарламента.

Как ще работят в парламента Патриотите, ако се наложи председателят на парламентарната група на ГЕРБ да се оттегли? 

"Просто ще работим с друг човек. ГЕРБ знаят как бързо да решават проблемите си. ОП сами взимат решенията си. Всяко нещо ще рефлектира върху изборите. Всеки скандал ерозира доверието към политиците. На конгреса на ВМРО Сидеров каза, че ще подкрепи Джамбазки и че единението е пътят. ВМРО върви напред. Ние сме готови. Най-добрият вариант е ОП да се явят заедно на евроизборите. Все по-трудно е тримата лидери да сядат заедно да коментират проблемите. Не знам какво пречи на ОП да се яви заедно на изборите. Ние бяхме коректни към партньорите си", коментира депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди. 

По негови подозрения скандалите в малката коалиция във властта са с цел "сериозен PR".

"Правим глупости. Срамота е трима зрели мъже да не могат да седнат на една маса и да говорят. Месеците до изборите ще протекат по същия начин. Има вариант да се явим заедно. ВМРО не разсъждава само за един мандат", подчерта гостът в "България сутрин". 

"По пътя ни има предизвикателства. Явяването ни отделно на евроизборите не подкопава стабилността на коалицията ни във властта. Трябваше да се организираме много по-рано. На 24 април ще стане ясно как ще се явим на евроизборите и кой ще бъде лидер на листата", обясни Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте ни във Facebook ТУК